ŞİRKET İÇİ DEDİKODU!!!

Kurumsal olsun ya da olmasın hemen çoğu şirket icin sürdürülebilir büyümenin ve ortak hedeflere ulaşabilmenin önündeki en büyük tehlike ve tehdit olarak şirket ici bazı çalışanlar tarafından yapılan gereksiz dedikoduları gösterilebilir.  Özellikle büyümekte olan şirketlerde doğal olarak görülen ve ” büyümenin sancıları” diye adlandırılan soruların temelinde aslında değişim ve büyümeye karşı olan, mevcut durumu değiştirmenin gereksiz olduğuna inanan (statükocu) , sorunları SÖYLEMEK yerine SÖYLENEN çalışanların şirket geneline yaydığı negatif enerji vardır. Bu öyle kötü bir enerjidir ki, çoğu zaman farkında bile olunmadan tüm organizasyonu etkisi altına alır ve de sonuçları cok ağrı olabilir.

İşin çözümünü elbette bu dedikoduları yapan, yayan, işin ve hedeflere odaklanması gerekirken boş işlerle uğraşan, kafa yoran bu çalışanlarla önce konuşmak, onları dinlemek ve de bunun gerek kendisine ve gerekse tüm çalışanlara ve de şirkete zarar verdiğini açıklamaktır. Yani “SÖYLENME SÖYLE” prensibini algılamalarını sağlamaktır. Gerisi elbette onlara kalır ve su yolunu bulur.

Siz siz olun asla ve asla “SÖYLENMEYİN, SÖYLEYİN”. Sizin için sorun teşkil eden soruyu sizi içten içe kemirmesini istemiyorsanız bunu üstlerinizle paylaşın ve sorun. Hiç değilse en azından sorununuz ya da talebiniz için istediğiniz çözüm yoksa bile bunu bilin ve işinizi yapın.

Yani Söylenmeyin Söyleyin.

Saygılarımla,

Halime GÖKDEMİR

Yorum bırakın